KONVERGENS VIKTIG for Samsung

– Vi har den beste infrastrukturen når det gjelder å få produktene til å arbeide sømløst sammen.

– Dette gjør oss sterkere og bedre enn konkurrentene våre, sa Jongwoo Park, administrerende direktør for Samsungs digitale medier, under selskapets pressemøte på CES.

Samsungs hovedbudskap på messen var deres satsing på konvergens.

– Vi har tusenvis av medarbeidere som arbeider med produktutvikling. TV har en sentral plass i hjemmet, og vi styrker denne gjennom vårt konsept Medi@ 2.0, sa Park.

Samsungs medieløsning kommer nå med også med mulighet for trådløs oppkopling. Bilder og høyopppløselig film lagret på datamaskinen eller mobilen blir tilgjengelig via TVens fjernkontroll. Tjenesten Internet@tv gir tilgang til blant annet Flickr, YouTube og sosiale nettverk, samt oppdaterte nyheter, vær og børs via RSS.

Medi@ 2.0 gir også tilgang til innhold via USB 2.0, samt innhold som matoppskrifter og illustrasjonsbilder via Samsungs nettjener.

– Forbrukerelektronikk har gått fra å ha fokus på produktkonvergens til å ha fokus på konvergens mellom de ulike løsningene og brukeropplevelsene produktene tilbyr. Samsungs visjon er å støtte opp under fremtidsrettede livsstiler, gjennom å tilby grenseløse brukeropplevelser som er emosjonelle, intuitive og innholdsrike, samtidig som de tar hensyn til miljøet, sier Park.

RSS

En forkortelse for Rich Site Summary, Really Simple Syndication eller RDF Site Summary. Dette er såkalte levende bokmerker som henter nyheter og annet materiale fra internett fortløpende og automatisk.

Widget = miniprogram

Samsung er blant leverandørene som bruker betegnelsen widget på miniprogram og ekstrafunksjoner i produktene sine. På nettstedet iPod1.no gikk det for noen år siden en diskusjon om hva vi skal kalle dette på norsk. Blant forslagene var vings (virtuell dings), dings, skrivebordsverktøy, snutter, skjermdingser og vidsjet.

I følge Oxford American Dictionaries stammer ordet fra 30-tallet som et alternativ til gadget (dings), da det ble brukt om en liten mekanisk enhet man kanskje ikke hadde noe eget navn på. I nyere tid er det blitt brukt om et lite dataprogram med en spesiell funksjon.

Les også:

LED egen produktgruppe hos Samsung

Powered by Labrador CMS