Kjersti Engh ved Frogner Seniorsenter tester bowlingferdighetene på Kinect til Xbox 360.

MODERNE TRIM FOR ELDRE

For å vise at dataspill er for alle, inviterte Microsoft seks pensjonister fra Frogner Seniorsenter til å bevegelseskontrolleren Kinect til Xbox 360.

– Vi ler, ser på hverandre og gjør noe artig sammen. Tiden går kjempefort. Selv om vi er gamle er vi veldig glade i å prøve nye ting, også innen data, sier Berit Liband, representant for datagruppen ved Frogner Seniorsenter, i en pressemelding fra Microsoft.

Pensjonistene testet dansespill, bordtennis, bowling og treningsspill. Tony Renstrøm, country lead for Microsoft EDD, sier i pressemeldingen at Kinect er en helt ny måte å spille på for hele familien.

– Der du tidligere brukte en håndkontroller bruker du med Kinect din egen kropp. Frogner Seniorsenter er et godt eksempel på at dette er noe som passer for absolutt alle.

Fysioterapeut Mona Høigaard ved Fet Fysikalske har mange eldre pasienter, og fulgte spent med da pensjonistene var i aksjon.

– Inaktivitet er en utfordring. Spesielt på denne tiden av året hvor mange er redde for å bevege seg utendørs. Ved hjelp av de ulike Kinect-spillene får de styrket balansen, kjernemuskulaturen og motorikk – alt ved hjelp av en sensor som leser deres egne bevegelser. Teknologien er utviklet slik at man kan spille alene eller sammen med flere. Det er engasjement, fysisk utfoldelse og store smil som mange eldre burde hatt glede av, sier Høigaard i pressemeldingen.

Til toppen