Sony VPL-VW1000ES

Pressemelding fra Sony 8. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Professional presenterer i dag sin nye 4K hjemmekinoprojektor VPL-VW1000ES, den første projektoren med superhøyoppløsning for hjemmebruk. Projektoren er designet for å møte de høye kravene til installasjon av spesialbygde hjemmekinosystemer. Projektoren leverer utrolige 4K-oppløsning og kan med det tilby en helt virkelighetsnær filmopplevelse med fire ganger høyere oppløsning en HDTV.

Med 2000 ansi lumen leverer VPL-VW1000ES nesten dobbelt så mye lys som tidligere modeller. Projektoren har et helt nytt SXRD 4K-panel som kombinert med Sonys Iris3-teknologi kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på opp til 1,000,000:1.

Siden 2003 har Sony utviklet og forbedret SXRD-panelene, skapt ulike størrelser og oppløsninger, med HD og 4K. For VPL-VW1000ES er det 0,74 tommer store 4K SXRD-panelet optimert for minst mulig lysrefleksjon for dermed å være tilpasset 4K-oppløsningen. Størrelsen på hvert pixel er redusert fra 7μm til 4μm og mellomrommet mellom hver pixel er ytterliggere minsket for en jevn lysdistribusjon og korrekt refleksjon.  

I tillegg til å kunne vise 4K-oppløsning er VPL-VW1000ES utrustet med en ny 4K oppskaleringskrets, Reality Creation, som bearbeider og dramatisk forbedrer innhold i full HD 1080p til visning i 4K-oppløsning. VPL-VW1000ES kan vise full-HD 3D, oppskalere innhold i 2D og 3D til visning i 4K-oppløsning, og leveres med innebygget 3D-sender. I tillegg husker kretsen zoomlinsens posisjon for de ulike formatene.

Funksjonaliteten i Sonys 4K Reality Creation forbedres gjennom mønstergjenkjenning og bruk av Sonys algoritme for bearbeiding av høyoppløst innhold. Lavere oppløste bilder konverteres gjennom kretsens dynamiske kontroll som analyserer bildekildens kvalitet. Kretsen tilpasser de utgående signalene etter måling og analysering av de innkommende bildene, og leverer et sømløst, jevnt og høyoppløst 4K-bilde.

VPL-VW1000ES er utrustet med et antall innstalleringsfunksjoner for tilrettelegging av installasjon og bruk. Dette inkluderer dobbel utløser, motorisert 2.1x zoom som kombinert med den høye lysstyrken kan håndtere større avstander, RS232-grensesnitt og mulighet for styring over IP-nettverk. Projektoren er også kompatibel med praktisk talt alle av dagens automatiseringssystemer for hjemmet.

“VPL-VW1000ES er den nyeste i en komplett serie av Sonys hjemmekinoprojektorer. På fjorårets IFA lanserte Sony sin første 3D hjemmekinoprojektor, VPL-VW90ES, og i juni i år lanserte vi VPL-HW30ES med høy ytelse for et lavere prissegment. Nylig lanserte vi også VPL-VW95ES med høy ytelse for mellomsegmentet. I dag lanserer vi VPL-VW1000ES med sin enestående og avanserte 4K-oppløsning, og viser allerede i dag hvordan fremtidens hjemmekino vil se ut,” sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europa.

Tilgjengelighet

Sonys VPL-VW1000ES blir tilgjengelig til vinteren.

Prisen er foreløpig ikke kjent

Til toppen